До нових зустрічей на «Рішельєвській регаті»

Ось і завершилось щорічне свято інтелекту під назвою «Рішельєвська регата». Так, саме свято, адже так говорять про олімпіаду самі учасники! Всеукраїнська олімпіада Рішельєвського ліцею дійсно особлива і навіть унікальна. Адже у всій країні це єдине комплексне змагання, що включає саме такий склад дисциплін - математику, фізику, хімію і біологію. До того ж, саме «Рішельєвська регата» ось уже четвертий рік поспіль відкриває у вересні марафон українських олімпіад, а значить, - готує, тренує і налаштовує хлопців на подальшу інтелектуальну естафету.

      Практично з першого року проведення олімпіади в ній постійно беруть участь команди з Херсонського ліцею. Цього року наші давні друзі уклали з Рішельєвським ліцеєм партнерські відносини. Другий рік поспіль в Одесу на «Рішельєвську регату» приїздять команди зі Львова і Харкова. І керівники, і діти дуже задоволені рівнем проведення олімпіади, складністю завдань, повним супроводом, побутом і культурною програмою. А це не тільки видовищні експериментальні тури, цікаві практичні завдання і насичені теоретичні іспити. Але і екскурсія Одесою, яку готують і проводять старшокласники РЛ. І відвідування величного і прекрасного Театру Опери та Балету, який залишає в пам'яті незабутні враження. І прогулянка по залах Одеського Художнього музею, де зібрані унікальні колекції художників Південноросійської школи живопису. І неформальне спілкування з привітними людьми, і нові цікаві знайомства, і маса приємних вражень.

Вся эта насыщенная культурная программа, хорошие условия проживания и транспортного сопровождения были бы невозможны, если бы не финансовая поддержка нашего давнего друга, партнёра и мецената – компании «Киевстар», которая берет на себя обеспечение этих важных функций. К тому же, ценные призы, которыми награждают победителей «Ришельевской регаты», - тоже инициатива компании «Киевстар». В этом году ребятам вручали портативные зарядные устройства, гарнитуры, электронные книги. Глаза детей светились радостью и счастьем, каждому приготовили специальную медаль и дипломы. Награждали в различных номинациях, командно и лично, в общем, никто не ушел обиженным, обделённым вниманием и подарком. Мы, в который раз, искренне благодарим нашего постоянного партнёра – компанию «Киевстар» и лично Петра Чернышова, Юлию Дробышеву, Дмитрия Солодовниченко, поддерживающих многие образовательные инициативы Ришельевского лицея. Мы, как и прежде, надеемся на долгую дружбу и дальнейшее партнёрство.

Вся ця насичена культурна програма, хороші умови проживання і транспортного супроводу були б неможливі, якби не фінансова підтримка нашого давнього друга, партнера і мецената - компанії «Київстар. До того ж, цінні призи, якими нагороджують переможців «Рішельєвської регати», - теж ініціатива компанії «Київстар». В цьому році хлопцям вручали портативні зарядні пристрої, гарнітури, електронну книгу та планшет. Очі дітей світилися радістю і щастям, кожному приготували спеціальну медаль і диплом. Нагороджували в різних номінаціях, командно і особисто, так що ніхто не пішов скривдженим, обділеним увагою і подарунком. Ми, в який раз, щиро дякуємо нашому постійному партнерові - компанії «Київстар» і особисто Петру Чернишову, Юлії Дробишевій, Дмитру Солодовніченко, що підтримують багато освітніх ініціатив Рішельєвського ліцею. Ми, як і раніше, сподіваємося на довгу дружбу і подальше партнерство. Висловлюємо величезну подяку за прекрасну організацію цієї насиченої, яскравої і важливої події заступнику директора Рішельєвського ліцею Ользі Георгіївні Кореновській, главі Опікунської ради Рішельєвського ліцею Світлані Вікторівні Вотінцевій, і всьому педагогічному колективу, всім вчителям, які так майстерно і винахідливо склали завдання олімпіади, а потім оперативно і відповідально перевірили всі роботи учасників. Ми дякуємо за посмішки, вогонь в очах і радість перемог всім учасникам «Рішельєвської регати», особливо нашим гостям з інших міст, ми дуже раді, що ви із задоволенням приїжджаєте до нас на інтелектуальне свято і незмінно знаходите його дуже корисним для дитячих умів і сердець.

Найяскравіші моменти «Рішельєвської регати 2017», а також інтерв'ю учасників та керівників команд, відображені в нашому відеофільмі, ми запрошуємо всіх до перегляду.

Будемо раді бачити нових учасників з усієї України у нас в гостях в наступному році - на ювілейній п'ятій Всеукраїнській комплексній олімпіаді «Рішельєвська регата»! Фотоальбом незабутніх миттєвостей, проведених в Одесі, можна погортати тут.

Ольга Добриніна