МАНлаб. Науковий вояж

РРішельевці вже не перший рік беруть участь в партнерській програмі «МАНЛаб» Київської малої академії наук. Практично на кожних канікулах вони виїжджають в столицю, щоб відчути на собі всі переваги STEM-навчання, коли в процесі виконання невеликих досліджень своїми руками, учні освоюють прогресивні наукові підходи і методи. Цього разу Рішельевці їздили в Київ групами: спочатку дослідницький підхід на досвіді застосовували ліцеїсти 8-9 класів, а потім в «МАНЛаб» вирушила друга група - 7-класники РЛ. Як науковий метод допомагає в проведенні досліджень?

      Про це перша група Рішельевців дізналася під час самостійного дослідження льоду. За допомогою цифрового приладдя учні вивчали властивості утворення і танення льоду, визначали його характеристики. Ці знання стали в нагоді, коли Рішельєвцям запропонували знайти рішення повсякденної зимової проблеми. А саме - знайти свій спосіб боротьби з льодяною коркою на дорогах. Кожна команда захищала свою доповідь, презентації були досить серйозними. Ліцеїстка 9-Ф класу Яна Мусійчук зняла власний ролик про київську подорож. Її очима ви побачите експериментальну роботу в лабораторії, поїздку в метрополітені та екскурсію на телеканал NewsOne.

Через 2 тижні в «МАНЛаб» приїхала наступна група ліцеїстів. Про цю захоплюючу поїздку класний керівник 7-Ф класу зняв відеоролик, в якому відображені найцікавіші події наукового вояжу. А докладніше дізнатися про те, які саме дослідження проводили в київській лабораторії 7-класники РЛ, можна зі статті кандидата педагогічних наук, завідувача відділом створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ» Ігоря Чернецького тут. У цій публікації є маса прекрасних фото. Чекаємо наступних канікул і нової поїздки в «МАНЛаб»!