Суботня онлайн STEM-школа - новий проект Рішельєвського ліцею

Рішельєвський ліцей за підтримки компанії «Євротермінал» запустив суботні он-лайн лекції для допитливих глядачів будь-якого віку. Це прямі трансляції науково-популярніх занять з Рішельєвського ліцею. Підключитися до них можна на You-Tube-каналі дистанційного навчання РЛ Richelieu Lyceum за посиланням. Лекції читаються курсами по 5 занять. Зараз на канлі Richelieu Lyceum доступні лекції курсів з біології під назвою «Сенсорні системи» від від темпераментного та завзятого викладача РЛ Михайла Черенкова, курс «Введення в економіку» від доктора економічних наук Сергія Якубовського, курс лекцій з астрономії «Планети. Близькі та далекі» від кандидата фізико-математичних наук Владислави Марсакової, курс «На що здатна Вольфрам математика?» від професора Володимира Кулінського.

 

Наразі до трансляцій готуються лабораторні роботи з фізики. А також лекції з паразитології та ветеринарії від викладачів Аграрного університету, лекції з диджиталізації та креативного мислення від викладачів ОНУ ім. Мечникова та ін. Список дисциплін природничого профілю буде розширюватися. Лекції розраховані на учнів старшої школи.

Анонси трансляцій публікуються на сторінці Рішельєвського ліцею в мережі Фейсбук та на сайті дистанційної освіти РЛ.

Крім того, на сайті доступні записи он-лайн уроків з різних предметів для учнів 7-8 класів. Для проходження он-лайн курсів з різних дисциплін потрібно зареєструватися на цьому сайті, це дозволить отримати доступ до додаткових матеріалів і тестів. Ці уроки з математики, англійської та української мов, літератури, географії, історії, біології, інформатики та ін. допоможуть осягнути шкільну програму, стануть в нагоді як учням, так і вчителям.

Ми віримо, що особливо корисними суботні трансляції лекцій будуть учням з районів Одеської області. Місія проекту - розширити межі знань, зробити їх доступними навіть у найвіддаленіших куточках України. Науково-пізнавальні лекції з топового навчального закладу Одеси будуть корисні будь-якому допитливому глядачеві незалежно від віку. До трансляцій залучаються, перш за все, викладачі одеських ВНЗ. Теми - узагальнені, вони систематизують знання і розширюють кругозір.

Під час прямої трансляції глядачі можуть задавати питання лектору в чаті. Нагадуємо, що для підписки на You-Tube-канал трансляцій і можливості задавати питання потрібно бути зареєстрованим користувачем Google, тобто мати акаунт (поштову скриньку) в системі.

Ми щиро дякуємо компанії «Євротермінал» за спонсорську організацію цього проекту, закупку обладнання для трансляцій та можливість розвитку дистанційного навчання. Чекаємо допитливих глядачів на ефірах суботньої он-лайн STEM-школи!