Науковий лекторій Рішельєвського ліцею

Як закохатися в хімію? Чи можна навчитись програмувати на Python, якщо слухати лекції англійською?

Як побудовані мережі мобільного зв’язку? Яка краса гармонії розкриється тим, хто спробує виразити математику через фізику? Для чого правильно читати географічні карти? Що потрібно знати ліцеїсту про центр мас та метод кінематичних графів? Які таємниці приховує сенсорна система людини? Для чого потрібна телемедицина? Навіщо розуміти економічні теорії? Що потрібно знати про паразитологію? Або про близькі і далекі планети всесвіту? На каналі дистанційного навчання Рішельєвського ліцею ви знайдете багато цікавих та корисних спецкурсів з різних дисциплін.

Запрошуємо допитливих глядачів на прямі трансляції Наукового лекторію РЛ. Кожної суботи з 10 до 14 години на каналі дистанційного навчання проходять дуже цікаві лекції, що виходять далеко за межі шкільної програми. Впродовж 25 хвилин кожен лектор намагається зацікавити аудиторію найактуальнішими знаннями своєї дисципліни.

Наприклад, курс «Криптографія» від кандидата фізико-математичних наук Ольга Савастру розриває математичні основи шифрування.

Спецкурс «Наноматеріали в лабораторіях світу» від випускника РЛ, кандидата фізико-математичних наук Євгена Бритавського розкаже про використання наноматеріалів у найпередовіших лабораторіях Італії, Франції, Канади, Сінгапуру та інших країн, де працював сам лектор.

Майбутніх медиків зацікавить курс «Клінічна лабораторна діагностика»від вчителя РЛ Михайла Васильєва, що окрім ліцею працює в лабораторії таких дослідів. Курс розкриває поняття і показники аналізів простою доступною мовою, ці знання сьогодні потрібні всім, незалежно від професії.

Унікальний філософсько-культурологічний курс «Майстерня думки» від викладача Юлії Томашевської-Гарачук дуже яскраво та образно розповідає про витоки пізнання і про те, що здобуття знань і робота власної думки – найвища інтелектуальна насолода Людини. З курсу ви дізнаєтесь, чому математика та фізика почались саме з філософії, на які питання, що поставили древні мислителі, людство до сих пір не може знайти відповіді, та чому це важливо?

Курс «Виверти мозку», що представляє кандидат біологічних наук Денис Радіонов, популяризує знання про мозок та його хитрі виверти. Як ми можемо скористатись особливостями роботи центральної нервової системи на свою користь? Відповідь – у п’яти дуже цікавих лекціях спецкурсу Д.Радіонова.

Підписуйтесь на канал дистанційного навчання Рішельєвського ліцею і ви ніколи не пропустите нові лекції! Розширюйте обрії знань разом з «Науковим лекторієм РЛ»!