Вступна кампанія до комунального закладу «Рішельєвський науковий ліцей»

Щодо роз'яснень особливостей вступної кампанії у комунальному закладі «Рішельєвський науковий ліцей»

Формування правил та особливостей вступної кампанії ґрунтуються на основній меті та завданнях комунального закладу «Рішельєвський науковий ліцей» - забезпечення умов для здобуття якісної та сучасної базової та загальної середньої профільної освіти наукової спрямованості у природничо-математичній освітній галузі. 

1. Які особливості набору до ліцею на 2022/2023 навчальний рік?

- набір буде здійснюватися до 5-х, 7-х та 10ІКТ класів.

- 5 класи - це адаптаційні класи, у яких формуються уявлення про майбутні профілі, які здобувачі освіти будуть обирати у подальшому на профільному рівні.

- 10 клас - це клас за профільним напрямком - інформаційно комунікативних технологій.

- набір до 7-х класів буде здійснюватися без урахування майбутнього профілю. Профіль навчання буде визначатися при переводі з 7-го до 8-го класу педагогічним колективом з урахуванням успішності учня з предмету, який УЧЕНЬ самостійно обрав, та бажанням поглибленого вивчення цього предмету.

Після 7-го класу учням будуть запропоновані наступні профілі:

  • Математичний
  • Фізичний
  • Хімічний
  • Біологічний
  • Інформаційних технологій
  • Лінгвістичний

Базовим предметом при поглибленому вивчені того чи іншого профілю є математика.

Передбачаються два варіанти проведення вступних іспитів.

Перший варіант - у очному форматі (у цьому форматі передбачається проведення двох іспитів: для 5-х класів  - з українською мови та математики, для 7-их класів – з математики та природознавства, для 10 ІКТ класу – з математики, інформатики та базові відомості про програмування).

Але, на жаль, в умовах дії воєнного стану та з урахуванням того, що багато майбутніх абітурієнтів знаходиться за кордоном, реалізувати таку форму дуже і дуже складно.

 

Другий варіант - у онлайн-форматі (цей формат передбачає використання електронних ресурсів та Інтернету. У цьому випадку завдання будуть комбінованими - мультитест. Іспити у онлайн-форматі будуть проводитися на платформі MS Teams, яку ліцей використовує для дистанційного навчання. З учнями та батьками буде проведено декілька онлайн занять для ознайомлення з умовами роботи на цій платформі).

Правила та особливості вступу до комунального закладу «Рішельєвський науковий ліцей» розташовані на головної веб-сторінці ліцею rl.odessa.ua.

На початку травня для батьків буде проведена онлайн-зустріч з адміністрацією - “Запитання - відповіді”. Посилання на онлайн-зустріч буде розташоване на сайті ліцею, у соціальних мережах та відомих месенджерах.